Sint Matthias Harmonie Toneel

Laatste nieuws op


St.Matthias Facebook site


Nieuws

Laatste nieuws op:

- maart 2019 -

DE FAMILIE BRUINSMA IN DE BOCHT - DE CANADESE INVASIE

Carl Slotboom schreef verschillende komedies over de zwak sociale familie Bruinsma. Het zijn stuk voor stuk hilarische stukken waar herkenbare menselijke trekjes en imperfecties zodanig worden uitvergroot dat ze lachwekkend worden. De Canadese Invasie belooft dan ook een voorstelling te worden waarin flink gelachen zal worden!

Vaak gaat de familie op pad, maar dit keer speelt het verhaal zich af in huize Bruinsma waar Sjef, de heer des huizes, er achter komt dat zijn stabiele leven op de bank voor de buis in gevaar komt als de TV afgesloten dreigt te worden, de telefoon dat al is en de krant ook al een tijdje niet meer binnen blijkt te komen. Tijd voor actie!

Zijn onderdanige vrouw Truus schikt zich natuurlijk ik in zijn plan en zijn stotterente, maar verassend bijdehante, zoon Boris zal het allemaal worst wezen zolang hij er maar geen last van heeft. Maar dan komen tante Eef en oom Frits over uit Canada en blijkt de kersverse huurder Henk voor extra aanloop te zorgen. Het wordt druk in in huis.

Kom op vrijdag 5, vrijdag 12 en of zaterdag 13 april kijken of het de familie lukt om uit de rode cijfers te komen.

Meer informatie vindt u in de onderstaande flyer:

      

De voorstellingen beginnen om 20.15 u. U bent vanaf 19.45 welkom in de foyer van het Trefpunt om vooraf een drankje te nuttigen. De voorstellingen worden onderbroken door een pauze. In de pauze worden kaartjes verkocht voor een tombola die direct na de voorstelling gehouden wordt. U kunt hier leuke prijzen winnen.

De toegangsprijs is € 7,50 per persoon. Deze kan bij de ingang (contant) betaald worden.
Donateurs hebben gratis entree, neemt u a.u.b. wel uw donateurskaart mee.

Wilt u ook graag donateur worden? Dat kan. U vindt het inschrijfformulier in de bovenstaande flyer en kunt deze voor aanvang van de voorstelling inleveren bij de kassa.

Bent u graag verzekerd van een mooie plaats? Stuurt u dan een mail met uw naam, de datum dat u wilt komen en het aantal plaatsen naar
reservering@sintmatthias.nl.
U ontvangt een bevestiging zodra de reservering verwerkt is, de kaartjes zullen voor u klaar liggen bij de kassa waar u ze contant kunt betalen.

                               _  _  _  _  _  _  _  _  _  _


- februari 2019 -

Het lijkt nog maar zo kort geleden dat we u trakteerden op 3 spetterende uitvoeringen van een Lijk in de Kast. We hebben ervan genotenen! En zowel de reacties als de oplopende bezoekersaantallen bewezen dat dat ook voor u gold. Toch is dat al 5 maanden geleden en inmiddels staan onze volgende uitvoeringen voor de deur.

Net voor Pasen voeren we ons voorjaarstuk op.

Het wordt een rasechte klucht over de Familie Bruinsma. Het is een stuk met extreme typetjes die voor tal van lachwekkende situaties zorgen. We kunnen ons helemaal uitleven en liggen tijdends de repetities regelmatig dubbel van het lachen. Dat belooft wat voor de voorstelling!

Misschien kent u de familie Bruinsma nog wel, Sint Matthias heeft eerder een stuk over deze familie ten tonele gebracht. Dat is echter al jaren geleden. Als u ze vergeten bent, zult u ze snel genoeg weer leren kennen. In dit stuk zit de familie op zwart zaad en zoekt Sjef Bruinsma manieren om de geldstroom de goede kant op te laten gaan. Bezoek uit Canada en andere tegenwerkende krachten doen hun best om roet in het eten te gooien.

De data van de voorstellingen kunt u vinden door links op Agenda te klikken.

                               _  _  _  _  _  _  _  _  _  _


- september 2018 -

Kom op 6, 12 of 13 oktober kijken naar EEN LIJK IN DE KAST

Doordat onze jubileumvoorstelling laat in het voorjaar viel en de najaarsvoorstelling juist vroeg in het najaar valt, was de repetitieperiode dit keer erg kort. Dat betekende dat we hard aan de slag moesten en ons geen zomerstop konden veroorloven. De intensieve repetitietijd is bijna ten einde en we hebben er alle vertrouwen in dat we u op 6, 12 en 13 oktober weer op een spetterende voorstelling kunnen trakteren!

In Een lijk in de kast zijn we deelgenoot van de spannende strijd tussen Robert en Georgina. Beiden doen een gooi naar de macht bij de aanstaande lokale verkiezingen. Robert is ambitieus, maar heeft tot frustratie van zijn politiek adviseur Peter te veel oog voor het vrouwelijk schoon van de mooie Cynthia. Georgina heeft met haar zakelijke instelling net zo'n grenzeloze ambities. Ze overschrijdt dan ook geregeld de morele grenzen van haar politiek adviseur Marian. Aan cameraman Fred, molenaar Dirk en conciërge Harriet de taak om de menselijke maat in beeld te krijgen. Komt u kijken of hen dat lukt?

                               _  _  _  _  _  _  _  _  _  _


- augustus 2018 -

Een nieuwe camera!Met dank aan het Jacoba van Beierenfonds Teylingen

De regisseur zegt het zo vaak, "praat eens wat harder" of "draai altijd via het publiek, ook al is dat niet de kortste weg". En hij zegt wel dat het vanuit het publiek niet interessant is als je je gesprekspartner de hele tijd aankijkt. Maar toch, het komt eigenlijk pas echt goed over als je jezelf terugziet op de film. Dan zie je pas echt hoe het publiek je ziet en (niet) hoort. Dan merk je pas echt dat je inderdaad moeilijk te verstaan bent. Dan zie je pas dat je haar de hele tijd voor je gezicht hangt en daardoor je gezichtsuitdrukking verbergt. Dan zie je pas dat je echt veel te lang met je rug naar het publiek staat.

Kortom dan begrijp je pas echt wat de regisseur steeds bedoeld én misschien nog wel belangrijker, je kunt ook beter inschatten hoe het anders, beter kan.

Daarom hebben we een aanvraag bij het
Jacoba van Beieren Fonds Teylingen gedaan met het verzoek om een bijdrage te leveren voor de aanschaf van een goede camera. Een camera die we zowel tijdens de repetities als bij onze uitvoeringen kunnen gebruiken om onze prestaties vast te leggen. En wat een geluk, ze hebben gehoor gegeven aan ons verzoek!

Sinds kort hebben we daarom een prachtige camera waarmee we onze prestaties kunnen verbeteren. En hij komt dit stuk dubbel goed van pas. Ook op het podium hebben we nu namelijk een camera nodig omdat onze Marcel de cameraman van de locale TV speelt. Met onze mooie nieuwe camera is hij niet van een echte cameraman te onderscheiden.

Dank je wel Jacoba van Beierenfonds Teylingen!

                               _  _  _  _  _  _  _  _  _  _


- juli 2018 -

Tijdens de laatste repetitieweken voor het meer dan geslaagde jubileumfeest, verslond de leescommissie boek na boek in de zoektocht naar een leuk najaarsstuk. Dat was nodig ook, want we spelen het najaarsstuk dit jaar al begin oktober, een maand eerder dan normaal. Het was dus zaak om zo snel mogelijk te beginnen met de repetities

En we zijn er uit! Het najaarsstuk heet Een lijk in de kast. Een klucht van Anne Terwisscha waarin een inkijkje gegeven wordt in de strijd naar de macht tijdens een lokale verkiezingscampagne.

De rollen zijn verdeeld en we zijn al druk aan het repeteren. Iedereen is enthousiast en we hebben er het volste vertrouwen in dat we u weer een leuk stuk gaan voorschotelen.

Noteer de uitvoeringsdata daarom al vast in uw agenda: zaterdag 6, vrijdag 12 en zaterdag 13 oktober, om 20.15u in Het Trefpunt.

                               _  _  _  _  _  _  _  _  _  _


- mei 2018 -

                               _  _  _  _  _  _  _  _  _  _


- maart 2018 -

Na de succesvolle uitvoeringen van Echtgenoot te huur, hebben we kennis gemaak met onze nieuwe regisseur: Sjaak van Schie. Sjaak heeft veel ervaring als speler en regisseur in Noordwijk en we zijn blij dat hij ons nu gaat helpen om mooie producties op de planken te zetten.

Als vuurdoop mag hij de regie voeren van ons jubileumstuk "Haring en Haarlak". Dit is een komisch stuk met meer dan 25 karakters! Het leent zich hierdoor uitstekend om naast de huidige leden, ook veel oud-spelers ten tonele te laten komen. Het zal dan ook een feest van herkenning zijn voor ons trouwe publiek.

Wat deze productie nog extra bijzonder maakt is de samenwerking met de Harmonie die het stuk muzikaal gaat omlijsten.

Momenteel zijn we hard bezig met de repetities. We genieten van het spelen en van de verhalen uit de oude doos. Binnenkort zal er meer informatie over het stuk op de site komen, maar zet 26 mei vast in uw agenda, want we spelen dit unieke stuk slechts één keer, tijdens het jubileumsfeest op 26 mei bij Dekker.

 
 
                             
_  _  _  _  _  _  _  _  _  _